progresscom logo

progresscom tel header+30. 23940 22244

FIRMA

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Αξιότιμοι Κύριοι, βρισκόμαστε  στην ευχάριστη θέση να σας προσφέρουμε ξύλινα σπίτια από ολόσωμους κορμούς, τετραγωνισμένα δοκάρια και σπίτια-sandwich ( σκελετός με επένδυση και μόνωση ), καθώς και διάφορες ξύλινες κατασκευές.Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 2005,σε συνεργασία με μεγάλες Ρώσικες εταιρείες. Η μακροχρόνια εμπειρία στην παραγωγή ξύλινων κατοικιών, τοποθετεί τη Ρωσία σε μια από τις πρώτες θέσεις ανάμεσα στις χώρες κατασκευαστές ξύλινων σπιτιών. Οι δεκαετίες εμπειρία μας επέτρεψε να φτάσουμε την ποιότητα των σπιτιών μας σε υψηλό επίπεδο.

ΙΣΤΟΡΙΑ
Η ιστορία της κατασκευής των ξύλινων οικημάτων μετρά πολλούς αιώνες. Σκανδιναβικές φυλές, αρχαίοι Σλάβοι, Αμερικανοί πρωτοπόροι, είναι οι λίγοι από τους πολλούς που έκτιζαν και συνεχίζουν να κτίζουν μέχρι και σήμερα σπίτια από ξύλο. Ένα από τα παγκόσμια γνωστά μνημεία της ξύλινης αρχιτεκτονικής είναι η KIZHI. Το κύριο κτίριο της KIZHI είναι η εκκλησία Μεταμόρφωσης που κατασκευάστηκε το 1714. Υπάρχουν και άλλα Ιστορικά μνημεία που ξεκινούν την χρονολογία τους από το XVI αιώνα.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Όλοι γνωρίζουμε ότι η σύγχρονη τεχνολογία εισήλθε δυναμικά σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Η κατασκευή ξύλινων κατοικιών επίσης δεν παρέμεινε στο περιθώριο. Έτσι η πελεκητή με τσεκούρι κορμοί παραχώρησαν την θέση τους σε κορμούς που τορναριστήκαν σε μηχανές υψηλής ακρίβειας και κατοικίες sandwich επενδυμένες με απλές σανίδες αντικαταστάθηκαν με σπίτια  τελευταίας τεχνολογίας όπου χρησιμοποιούμε καινούρια υλικά, όπως  το κέλυφος και ο έτοιμος σοβάς.
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
1. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ:
Τα δέντρα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των κατοικιών, προέρχονται από την Σιβηρία της Ρωσίας και την Σουηδία.. Τα δέντρα αυτά αναπτύσσονται με αργό ρυθμό και σε χαμηλές θερμοκρασίες , για τον λόγο αυτό έχουν καλύτερη απόδοση στην ποιότητα από τα δέντρα της κεντρικής Ευρώπης. Τα υπόλοιπα υλικά που  χρησιμοποιούνται αντιστοιχούν στης προδιαγραφές του Ελληνικού κράτους.
2. ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ:
Σε περίπτωση που δεν σας ικανοποιήσουν τα σχέδια που διαθέτει η εταιρεία μας,
υπάρχει η δυνατότητα σχεδιασμού  σύμφωνα με το δικό σας προσωπικό γούστο.

3.ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ:
Οι ξύλινες κατοικίες δανειοδοτούνται από όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές τράπεζες με στεγαστικά δάνεια όπως και στις συμβατικές κατοικίες. Επίσης μπορούν να επιδοτηθούν από αναπτυξιακά προγράμματα επαγγελματικής δραστηριότητας όπως τουρισμού κ.λ.π.

4. ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ:
Το ξύλινο σπίτι απαιτεί την έκδοση της οικοδομικής άδειας, το κόστος της οποίας είναι αρκετά μικρότερο σε σχέση με την κανονική άδεια, λόγω των μειωμένων εισφορών του Ι.Κ.Α. Την έκδοση της άδειας μπορούμε να την αναλάβουμε εμείς, μέσω των ειδικευμένων πολιτικών μηχανικών. Οι κατοικίες από κορμούς δέντρων εκπληρώνουν όλους τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας. Η άδεια που εκδίδεται είναι μία κανονική οικοδομική άδεια μόνιμης κατασκευής όπως και για τα συμβατικά κτίρια.
5. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ:
Η συντήρηση που απαιτεί μια ξύλινη οικία, έχει χαμηλό κόστος, και πραγματοποιείται κάθε 5-7 χρόνια.
6.ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ:
Η κατοικία από ξύλο σας δίνει την δυνατότητα να ζήσετε σε ένα υγιές περιβάλλον.
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ:
Ο σκοπός της εταιρείας μας είναι να δώσουμε σε κάθε πολίτη και επαγγελματία την ευκαιρία να αποκτήσει ένα ιδανικό, οικολογικό σπίτι ή επαγγελματική στέγη (όπως ξενοδοχειακές μονάδες, καφετέριες κ.λ.π.) γρήγορα και με χαμηλό κόστος.